Ήλιος – Ο Κυριότερος Λόγος Ύπαρξης του Ανθρώπου

Ο Ήλιος είναι ένα αστέρι. Υπάρχουν φυσικά δισεκατομμύρια αστέρια στο Γαλαξία μας, αλλά ο Ήλιος επηρεάζει τον πλανήτη περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα. Βρίσκεται 250.000 φορές πιο κοντά στη Γη από οποιοδήποτε άλλο αστέρι και φωτίζει 100 δισεκατομμύρια φορές περισσότερο.
Αυτοί είναι δυο από τους σημαντικότερους λόγους, για τους οποίους ο Ήλιος είναι μια από τις πηγές ζωής πάνω στη γη. Το ηλιακό μας σύστημα δεν δημιουργήθηκε πρόσφατα. Αντιθέτως, έχει The Solar Systemηλικία 4.5 δισεκατομμυρίων ετών και δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ως προς το τέλος της ύπαρξής του.
Παραμένει μέχρι σήμερα εντυπωσιακό το γεγονός ότι η απόσταση που μας χωρίζει από τον Ήλιο είναι η κατάλληλη. Αυτή η απόσταση επιτρέπει στη Γη να θερμαίνεται, με αποτέλεσμα τη διατήρηση των ιδανικών συνθηκών για τη ζωή. Αν ήταν μικρότερη η θερμοκρασία, δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει ζωή. Υπερβολικά μεγάλη θερμοκρασία, από την άλλη πλευρά, θα κατέστρεφε τα πάντα.
Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα για τον Ήλιο, καθώς και για την λειτουργία του. Όσο κοντά στη Γη και αν φαντάζει με γυμνό μάτι, στην πραγματικότητα ο Ήλιος βρίσκεται 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά. Με τη βοήθεια ενός ειδικού φακού με τη μορφή τηλεσκοπίου, ο άνθρωπος μπορεί και μελετά την επιφάνειά του με την παραμικρή λεπτομέρεια.
Μέσα από μη επανδρωμένες αποστολές, ο άνθρωπος έχει επιχειρήσει να φτάσει κοντά στον Ήλιο. Δεν είναι δυνατόν να επανδρωθούν οι αποστολές, ωστόσο, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο, αν όχι καταδικ
αστικό για τους αστροναύτες. Ο σκοπός φυσικά είναι η συγκέντρωση πληροφοριών που θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα στην εξερεύνηση της ζωής και την ανάπτυξη της επιστήμης. Ο άνθρωπος καλείται να ανακαλύψει το μυστικό της ζωής, έτσι ώστε η επιβίωση της ανθρωπότητας να εξασφαλιστεί.
Χωρίς τον Ήλιο και την πολύτιμη συμβολή του, αναμφίβολα η Γη δεν θα ήταν η ίδια. Η ζωή θα είχε αναπτυχθεί με πολύ διαφορετικό τρόπο, αν και είναι πολύ πιο πιθανόν να μην είχε αναπτυχθεί καθόλου.