Πώς επηρεάζουν τα αστρολογικά ζώδια την προσωπικότητα

zodiac personalityΈχει αναπτυχθεί μία παραφιλολογία γύρω από την ψευδοεπιστήμη της Αστρολογίας, με βάση της οποία υποστηρίζεται ότι η ανθρώπινη προσωπικότητα επηρεάζεται από τα ζώδια. Αυτό σημαίνει πως, ανάλογα με τον μήνα κατά τον οποίο έχει γεννηθεί κάποιος άνθρωπος, θα πρέπει να έχει και κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει με βάση την αστρολογία.

Η θέση του Ήλιου είναι ουσιαστικά αυτή που καθορίζει κατά τη γέννησή μας το ζώδιό μας. Ο ρόλος του θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός εάν αναλογισθούμε ότι αυτός προσδιορίζει το τι είδους άνθρωπος θα είναι κάποιος αλλά και τι μπορεί να γίνει. Μάλιστα ο Ήλιος σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος μπορούν να καταστήσουν ακόμα πιο σαφές το ποια θα είναι η εξέλιξη του ενός ατόμου σε κάθε πεδίο της ζωής του, όπως στην καριέρα, στα αισθηματικά αλλά και γενικά στις μελλοντικές αποφάσεις.

Το ημερολογιακό έτος είναι χωρισμένο σε 12 τμήματα και κάθε τμήμα από αυτά αντιπροσωπεύει και ένα ζώδιο. Τα ζώδια αυτά είναι: Ο Κριός, ο Ταύρος, ο Δίδυμος, ο Καρκίνος, ο Λέων, η Παρθένος, ο Ζυγός, ο Σκορπιός, ο Τοξότης, ο Αιγόκερος, ο Υδροχόος και ο Ιχθύς. Κάθε ζώδιο από αυτά ανήκει και σε ένα στοιχείο της φύσης, δηλαδή της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης), της γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερος), του αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) και του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς).

Για αρκετούς ανθρώπους η ενημέρωση για τα ζώδια είναι πολύ σημαντική. Θεωρούν ότι είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Το να γνωρίζουν τις προβλέψεις είναι σημαντικό γι’ αυτούς, καθώς έτσι θα μπορούν να είναι προετοιμασμένοι για όλα όσα πρόκειται να συμβούν. Ειδικά στην περίπτωση αρνητικών καταστάσεων νοιώθουν την ανάγκη να ανάγουν τις ευθύνες κάπου αλλού, έξω από τον εαυτό τους. Ακόμη, πολλές φορές χρησιμοποιούν τα ζώδια και για να σχηματίσουν εικόνα για κάποιον άλλον άνθρωπο.

Το αν τελικά τα ζώδια επηρεάζουν την προσωπικότητά μας είναι κάτι που ανήκει στην προσωπική κρίση καθενός. Με βάση την επιστήμη δεν έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο, οπότε ο μόνος κλάδος που υποστηρίζει την επιρροή των πλανητών στη διαμόρφωση του χαρακτήρα είναι η ψευδοεπιστήμη της Αστρολογίας.